zondag 4 november 2012

Lady Gaga varensLady Gaga heeft  weer "een leuke prijs" in de wacht gesleept. Een hele rits varens is vernoemd naar de mega-ster. 
19 Soorten varens, die sterk aan elkaar gerelateerd zijn, dragen nu de familienaam Gaga. De verantwoordelijke onderzoekers van de Duke University in Amerika geven toe dat ze de muziek van de flamboyante zangeres wel kunnen waarderen: 'We luisteren regelmatig naar haar muziek tijdens ons onderzoek. Vooral haar tweede album Born this way geeft een boost.'
Natuurlijk is dat niet dé reden om de varens Gaga te noemen. Het viel de researchers op dat het biseksuele voortplantingsorgaan (de gametofyt) van de varens verdacht veel lijkt op een jurkje dat ze droeg tijdens de Grammy Awards in 2010. Een grappige vergelijking, maar dat gaf nog niet de doorslag voor de naamgeving aan de Gaga-varens.
Die kwam toen de onderzoekers het DNA van de plantensoort verder bestudeerden. In die fase kijken ze welke soorten stukjes DNA er in de plant voorkomen en elk stukje krijgt een bepaalde letter. Hier bleek dat alleen de reeks G-A-G-A in deze groep varens voorkomt. Toevallig? In ieder geval genoeg reden om de varens vanaf nu echt Gaga te gaan noemen. 

Bron: Quest braintainment

Door de link hieronder aan te klikken krijg je een filmpje op you tube te zien over waarin Professor Kathleen Pryer haar bevindingen deelt.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V1g8DASNrbE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten