vrijdag 10 april 2015

de varenverenigng op de stadskweektuindagen in haarlem

NME ter Kleef, StadskweektuinOp zaterdag 18 en zondag 19 april 2015 vindt in de historische Haarlemse Stadskweektuin het grote jaarlijkse Voorjaarsevenement plaats. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

EEN BREED EN BIJZONDER AANBOD
Op het evenement vindt men een uniek aanbod ter vergroening van de buitenruimte. Er zijn specialisten op het gebied van groot- en kleinfruit, rozen, geraniums, rots- en schaduwplanten, zomerbollen en grassen. Andere deelnemers bieden juist een brede variatie sier- en moestuingewassen aan. Daaronder bijzondere drachtplanten voor vlinders, hommels en bijen. Verder presenteren verenigingen op het gebied van tuinieren, varens en bonsai-kweek zich met informatie en (plant)materiaal. Met name is ook de Nederlandse varenvereniging vertegenwoordigd met een mooie keus aan varens.
Maar het aanbod behelst nog veel meer. Een houthandel toont milieuvriendelijk tuinhout, een smederij komt met sierhekwerk en rozenbogen, er is een mooi aanbod aan hoogwaardig gereedschap, en er is een bedrijf dat minuscuul kleine beestjes aanbiedt ter bestrijding van plaagbeestjes. Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook de ‘wilde dieren’ rond de woning krijgen aandacht. Vele soorten zijn welkome tuingasten. Voor sommige van hen zijn zomer- en winterverblijven verkrijgbaar en informatie(folders) over hun leefgewoontes.

KINDERACTIVITEITEN EN HORECA
Enkele deelnemers bieden een activiteit voor kinderen aan. Daarnaast zijn er in de Stadskweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin.
Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan bij duurzame cateraars terecht. Een gezellig terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.

NADERE INFORMATIE
Het tuinevenement wordt georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Haarlem en vindt plaats in de Haarlemse Stadskweektuin, gelegen aan de Kleverlaan 9. Op beide dagen is het evenement tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Ruime parkeergelegenheid vindt men in de nabij gelegen Cronjé-garage. Voor meer informatie kunt u bellen naar het eerder genoemde bureau: telefoon: (023) 511 47 02.

Aanvangstijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten