maandag 3 juni 2013

Varens in Pinetum Blijdenstein "Fern and Blackberry"

Victoriaanse bank: Fern and Blackberry
De plantenmarkt met het thema "Stoer in de schaduw" was afgelopen zaterdag een succes. Onze stand van de varenvereniging kreeg enorm veel belangstelling van de bezoekers die dag. Kwam het door het aangename weer, of de presentatie over varens en schaduwplanten of zijn de bezoekers voor een groot deel eigena(a)r(es) van een lommerrijke tuin. Eén ding is zeker en binnen de kortste keren waren we door onze voorraad varens, die we voor de verkoop hadden meegenomen, heen.
Dhr.  Hans van Roon, beheerder van het Pinetum maakte met ons een rondje door het Pinetum en met name werden ook de varens die daar sinds kort zijn aangeplant bewonderd. Tijdens dat "rondje"kwamen we langs een opvallende bank, een antieke gietijzeren "fern and Blackberry" bank van de firma Coalbrookedale uit de tijd van de ferncraze die in  Engeland in de 19e eeuw heeft plaatsgevonden.
Het Pinetum zou graag meer varenssoorten aan willen planten omdat een gewone bloemrijke borderbeplanting de aandacht voor de prachtige collectie coniferen te veel zou verstoren. Als varenvereniging denken we graag mee bij de keuze van geschikte species zoals ook met het nog beter op naam brengen van de al aangeplante soorten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten